Honda Civic Tour 2013 Kelly Clarkson & Maroon 5 Chicago




  Work and Travel programına geldiğimizden beri  konsere gitmeden dönmeyelim derken internette Kelly Clarkson & Maroon 5 Honda Civic Tour'u gördük. Hazır bulunduğumuz yere yaklaşık 3.5-4 saat uzaklıkta bir yerde böyle iyi bir etkinlik bulmuşken kaçırmayalım dedik. Yaklaşık 1 ay önceden biletleri alıp beklemeye başladık.
  
  Konser gününden bir gün önce araba kiralama konusunda sorun yaşadıktan sonra bulunduğumuz bölgeden bizi götürüp getirecek birini son anda bulup beklemeye koyulduk. Konsere gitmekten vazgeçecek duruma gelmişken şans bize gülmüş oldu. Sıkıntılı ve zor olsa da sonunda bir şekilde başarmıştık konser alanına varmayı.
  
  Konser alanından bahsedecek olursak mekan First Midwest Bank Amphitheatre isimli Chicago'nun merkezine uzak bir noktada mimarisi vasatın biraz üstü ve kapasitesi yüksek bir amfi tiyatro. Alanın en kötü yanı kolonlar köşelerdeki insanların sahneyi görüşünü tamamen bozuyor hatta sahneye göremez duruma getiriyor. Kötü şansımız burada da bizi buldu maalesef biletimiz oradandı ve oturduğumuzda sinirlerimiz iyice bozulmuştu. Bu durumu özetlemem için bir fotoğrafın çok daha yardımcı olacağını düşünüyorum.



 Arka tarafta gördüğünüz kolonların arkasında 2 sıra koltuk onun arkasında çim bölgesi var. Ortalarda değilseniz arkalarda hiç bir şey göremiyorsunuz.  En arkada bulunan bir çim kısmı daha var ve görüş açısından daha rahat oluyor ama aynı zamanda sahneye çok uzak kalıyor. 

 Gelelim artık etkinliğe. Kelly Clarkson sahneye çıktığında herkes ayaklandı, bir çok kişi yerinden ayrıldı biz de birilerini takip ettik. Sonunda tam orta sayılmasa da sahneyi net ve yakın görebilen bir yer bulduk. Özel bir VIP kısmın tam altındaydık.

 Alanın güzel yanlarından biri koltukların aralarında özel Pub tarzı satış yapan standlar bulunuyor. Bud Light margarita'lar az alkollü olsa da içmesi keyifliydi. Bu standların tek kötü yanı su 6 dolar, bira ise 11 dolardı. Pahalı olmasını bekliyorduk fakat böyle bir fiyat görmek bizi baya şaşırttı.Amerika'da alkollü bir mekanda en fazla 3-4 dolara bira bulabiliyorsunuz.

  Son olarak konser ile ilgili yazmaktan çok örnek olarak youtube'dan bulduğum videoları paylaşmak istedim.

Maroon 5:





'Moves Like Jagger' şarkısının girişini de harika yaptı Adam abimiz.



Kelly Clarkson:




 Yaklaşık 8 saat yol (arabada yer olmadığında bagaj kısmında gittim) için değdi diyebileceğim bir konser oldu .Görsel olarak çok güzel düşünülmüş bir çok şov vardı. Aslında mekanın mimarisi dışında kötü olan bir şey yoktu diyebilirim. Kendi düşüncem ise ülkemizdeki etkinliklerle kıyaslarsak organizasyon konusunda çok ders almamız lazım, adamlar böyle şeyleri aşmış. Ülkemizde yapılan konserlere göre görsel açılan çok daha iyiydi bu konser. Sahne performanslarında en çok beğendiğim olay şarkı geçişleriydi, gerçekten konserin en iyi noktası diyebilirim üzerinde çok iyi düşünülmüş ve uygulanmış olduğu belliydi. Sonuç olarak gerçekten tatmin edici böylesine güzel bir konser için yalnıza 52 dolar ödedik ve çok eğlendik. God Bless America!