İKSV 1000 Üniversiteli Arıyor!


  Kuruluşunun 45. yılı olması sebebi ile İstanbul Kültür Sanat Vakfı 250 TL değerinde olan İKSV Kültür Sanat Kart'ı 18-25 yaş arası öğrenimi Türkiye'de sürdüren 1000 üniversite öğrencisine hediye veriyor! Sponsoru Eczabaşı Topluluğu'nun katkısıyla ortaya çıkan bu kart İKSV etkinliklere tek seferde yada toplu bilet alımlarında kullanılabiliyor. Sanat ve İKSV etkinlikleriyle yakından ilgilenen üniversite öğrencileri için çok nadir bulunabilecek bir fırsat. Başvurular 23 Ocak 2017 sabahı 10.00'da başlayıp 11 Şubat 2017'de son bulacak. Bol şans!

Nasıl başvurabiliriz?
  • Başvurular yalnızca www.binuniversiteliaraniyor.com ve iksv.org adreslerinden ulaşılabilecek web sitesi üzerinden yapılacak.
  • İKSV Kültür Sanat Kart çekilişi için başvuracak adayların Yüksek Öğrenim Kurumu’na bağlı bir üniversitede öğrenim görüyor olmaları gerekiyor.
  • İKSV Kültür Sanat Kart çekilişine başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmuş, 25 yaşını aşmamış kişiler başvurabilecek.
  • İKSV, Biletix, İninal ve Eczacıbaşı Topluluğu kadrolu çalışanları ve birinci dereceden akrabaları başvuruda bulunamayacaklar.
  • Bir öğrenci aynı yıl için birden fazla kart alma hakkı kazanamayacak.
  • Başvuru formu doldurulmadan önce bir soru cevaplanacak, doğru yanıt verenler başvuru yapmaya hak kazanacak. Soru, doğru yanıt verilene dek birden fazla kez cevaplanabilecek.
  • Soruya doğru yanıt veren öğrenciler başvuru formunda istenilen bütün bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmak zorunda olacak. Bilgilerin yanlış verilmesi veya eksik doldurulması halinde başvurular geçersiz sayılacak.

Peki bu kartı aldık. Faydaları nedir? Nasıl kullanırız?
  • İKSV Kültür Sanat Kart’ın içindeki 250 TL’lik bakiye İstanbul Müzik, Caz, Film, Tiyatro Festivalleri, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali’nde, Salon İKSV’de, Filmekimi’nde ve İKSV’nin düzenlediği tüm etkinliklerde kullanılabiliyoruz.
  • İKSV Kültür Sanat Kart içindeki bakiye tek seferde kullanılabilir ya da farklı etkinlikler için etkinlik tutarı bakiyeden düşülerek birden çok İKSV etkinliğinde bilet almak için kullanılabilir. Bilet alımlarında karttan düşülecek bakiyenin üzerine nakit ya da kredi kartıyla ekleme yapılması da mümkün. Ancak kartlara ek bakiye yüklenemiyor.
  • İKSV Kültür Sanat Kart, (216) 556 98 50 numaralı Biletix Çağrı Merkezi, www.biletix.com uzantılı Biletix web sitesi, Biletix Perakende Satış Noktalarında, etkinlik günü kurulan gişede ve İKSV ana gişesinde (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Caddesi No: 5 Şişhane, İstanbul) kullanılabilir. Biletix’den alınan bilet alımlarında Biletix tarafından ayrıca hizmet komisyonu alınabilir. İKSV ana gişeden alınacak biletler için hizmet komisyonu alınmıyor. Ayrıca www.biletix.com adresinden kartta kalan bakiye sorgulanabilir.
  • İKSV Kültür Sanat Kart ile bilet alınan etkinliklerde öğrenciler bilet kontrol sorumlusuna öğrenci kimliklerini göstermekle yükümlü. Öğrenci kimlikleri ile bilet üstlerinde yazan isimlerin eşleşmemesi halinde biletler geçersiz sayılıyor.
  • İKSV Kültür Sanat Kart, 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerlidir. Bu süre içinde kart tutarının kısmen ya da tamamen kullanılmaması durumunda, kart bakiyesi kullanılamaz hâle geliyor, iadesi ya da takası söz konusu olmuyor.
  • İKSV Kültür Sanat Kart'lar kişiye özeldir, devredilemiyor; adına düzenlenecek kişi dışında kullanılamıyor. Bir öğrenci aynı yıl için birden fazla kart alma hakkı kazanamaz. İKSV Kültür Sanat Kart nakit paraya çevrilemez ve nakit paraya çevrilmesi talep edilemez. İKSV Kültür Sanat Kart sahipleri kart ile bilet alırken genel izleyicinin yararlandığı kampanya ve indirim kurgularından yararlanamazlar.

Bilmeyenler için İKSV nedir? kimdir?

  Kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan bir kültür kurumu olan İKSV, 1973 yılından bu yana İstanbul’un kültür sanat yaşamını zenginleştiren çalışmalar yürütüyor. Düzenli olarak İstanbul Müzik, Film, Tiyatro ve Caz festivalleri, İstanbul Bienali, İstanbul Tasarım Bienali, Leyla Gencer Şan Yarışması ve Filmekimi’ni düzenleyen, yıl boyunca özel etkinlikler gerçekleştiren vakıf, Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan Salon İKSV’de de farklı disiplinlerdeki etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Venedik Bienali’nde dönüşümlü olarak Uluslararası Mimarlık ve Sanat Sergilerindeki Türkiye Pavyonu’nun organizasyonunu üstlenen İKSV, kültür politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla araştırmalar yürütüyor ve raporlar hazırlıyor.

Vakıf ayrıca festivallerinde sunduğu ödüller, verdiği eser siparişleri, yer aldığı yerel ve uluslararası ortak yapımlar ve Fransa’daki Cité International des Arts sanatçı atölyesinde yürüttüğü misafir sanatçı programının yanı sıra her yıl sunduğu Aydın Gün Teşvik Ödülü ve Talât Sait Halman Çeviri Ödülü ile güncel kültür sanat üretimini de destekliyor.